Sydney is niet alleen de grootste stad van Australië, het is ook de oudste stad van Australië. In deze stad wonen ongeveer 5.4 miljoen mensen. De totale oppervlakte van deze stad is 12.368 vierkante kilometer. Veel mensen denken dat Sydney de hoofdstad van Australië is, echter is dit niet zo. De hoofdstad van dit land is namelijk ‘Canberra’. Canberra is sinds 1908 de hoofdstad van dit land.
Jaarlijks brengen relatief veel mensen een bezoek aan Sydney. Dit ondanks het bijna 24 uur vliegen is – een vlucht waar je toch goed moet op voorbereid zijn. Sydney ligt namelijk aan de andere kant van de wereld. Het tijdsverschil is 8 uur. Wanneer het in Nederland 9 uur ‘s ochtends is, is het in Australië 5 uur ‘s middags. Wanneer het in Nederland zomer is, is het in Australië winter.
De stad kent tal van populaire bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn: de haven, Opera House, Harbour Bridge en Martin Place. Wil je meer weten over deze bezienswaardigheden? Lees dan dit artikel.
Haven van Sydney
De haven van Sydney is te bezoeken. Veel mensen omschrijven de haven als ‘de mooiste haven van de wereld’. De haven is enorm groot. De lengte is om precies te zijn 19 kilometer. De totale oppervlakte is 55 vierkante kilometer. Eigenlijk is de haven opgedeeld in meerdere delen. De hele haven bestaat eigenlijk uit drie havens. Zomers vind je hier vooral mooie jachten. Rondom de haven zijn verschillende bezienswaardigheden. Zo kun je hier heerlijk picknicken, zijn er verschillende winkels en eetgelegenheden. In de buurt zijn openbare tuinen, theaters, musea en verschillende bioscopen.
In de zomer is het mogelijk om een boottocht te boeken. Je gaat dan écht het water stoppen. Veel van deze boten gaat op zoek naar Dolfijnen. Dolfijnen spotten is een populair uitje onder toeristen.
Opera House Sydney
Het Opera House Sydney is met afstand de populairste bezienswaardigheid van deze stad. Het gebouw staat vooral bekend om het uiterlijk. Het is een erg bijzonder gebouw. In dit gebouw worden verschillende voorstellingen gegeven. Zo wordt het gebruikt voor muziek, dans en theater.
Sinds 2007 staat dit gebouw op de Unesco-werelderfgoedlijst. Het idee ontstond al in 1953, uiteindelijk is het gebouw in 1973 geopend door niet minder dan koningin Elizabeth II. In het gebouwd zit een operazaal, concertzaal en verschillende restaurants en cafés. Voor de bouw werd 7 miljoen dollar begroot, uiteindelijk kostte het méér dan 100 miljoen dollar. Ondanks dat dit gebouw veel geld heeft gekost, haalt dit land de kosten er makkelijk uit. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen op af. Hierdoor vind je in en rondom dit gebouw verschillende winkels en eetgelegenheden.
Het is mogelijk met het Opera House Sydney te bezoeken. Je kunt er zowel een concert bijwonen als een rondleiding krijgen. Beide kaartjes zijn online te boeken. Voor een rondleiding van één uur betaal je minimaal 28 euro per persoon, wat volgens Belgisch reisblogger KSCL zeker de moeite is.
Er zijn verschillende rondleidingen waaruit je kunt kiezen. Zo is er ook een rondleiding van 2 tot 4 uur. Hier betaal je wel wat meer voor. Kaartjes zijn beschikbaar vanaf 45 euro per persoon. Wil je dit unieke gebouw bezoeken? Zorg er dan voor dat je er op tijd bij bent. Bij deze bezienswaardigheid is het altijd druk. Wanneer je online een ticket gekocht hebt, hoef je niet meer in de rij van de ‘kassa’ te staan. Ter plaatse een kaartje kopen raden wij af. Regelmatig moeten mensen uren wachten. Dit is gewoon niet aan te raden. De prijs die je uiteindelijk per ticket betaalt, is afhankelijk van je leeftijd. Zo zijn kinderen en senioren goedkoper uit dan volwassene.
Sydney Harbour Bridge
De Sydney Harbour Bridge is een bekende brug in Sydney, Australië. De bouw van de brug begon al in 1926. Uiteindelijk werd de brug op 19 maart 1932 geopend. De brug werd geopend door de Jack Lang, dit was de toenmalige premier van Nieuw-Zuid-Wales.
Martin Place Sydney
Martin Place is het zakendistrict van Sydney. Dit voetgangersgebied is 473 meter lang. Veel grote bedrijven zijn hier gevestigd. Het zijn voor technologiebedrijven en banken. Het is het financiële centrum van de stad. Grote banken als Bank of Australia, Commonwealth Bank en Macquarie Bank zijn hier gevestigd. Martin Place is extreem belangrijk voor de werkgelegenheid in Sydney. Er zijn niet alleen banken en technologiebedrijven gevestigd, het is ook de favoriete plek van veel film- en televisieproducties. Het eerste gedeelte van deze straat werd al in 1892 geopend.